Smink & Cake

Tolófánk vagy churros paleo

A farsangi időszak miatt, folyamatosan kapom a fb-on a mindenféle fánk recepteket. 🙂 Ez a recept nagyon megfogott, mert gyerekkoromban ettem ilyet utoljára, és tényleg pont olyan mint a spanyolok egyik nemzeti édessége a churros. 🙂

A recept nagyon egyszerű és nagyszerű. 🙂 Habzsák kell hozzá! 😉

Hozzávalók:

2,5 dl kókusztej

1 bögre (2,5 dl) paleo liszt ( nálam most zöldbanán és tápióka, de szerintem más liszttel is működik)

7 dkg zsír (vagy vaj)

1-2 ek. édesítő

3 tojás sárgája és 1 tojás fehérje

A kókusztejet a zsírral és a cukorral felforraljuk. Beleszitáljuk a lisztet és kicsit összefőzzük. Akkor jó ha egy nagy masszává áll össze és elválik a lábos faláról. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd habverővel egyesével beledolgozzuk a tojás sárgákat. A fehérjét is felverjük kemény habnak, azzal lazítjuk a tésztát. Habzsákba kanalazzuk és forró zsírba kis rudakat nyomunk. Szép barnára sütjük. Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk.

Házi cukormentes lekvárral tálaljuk.

tolófánk, churros

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!