Smink & Cake

Csokis mogyorótorta

Egy családi összejövetel alkalmából, ahol a húgom születésnapját is ünnepeltük  készült ez a torta, abszolút sikert aratva. Sajnos a menü többi részéről idő hiányában nem sikerült fotó, pedig ilyen finomságok is készültek, mint sütőtökkrém leves, sült gombás szarvascomb és sült bőrös malac karaj. 🙂 

Úgyhogy most csak a desszert receptjét írom le, de legközelebb az egész menüsorról készülnek majd fotók. 🙂

Piskótához:

6 tojás szétválasztva

10 dkg pörkölt darált mogyoró

2 dkg tápióka keményítő

2 ek. dia wellness 4 szeres édesítő

Csokis krém:

2 tábla min 70% étcsoki

3 dl cocomas

1 ek. dia wellness

Mogyorós krém:

3 tojás sárgája

fél liter magtej

1 ek. tápióka keményítő

10 dkg vaj vagy kókuszzsír

2 ek. dia wellness

5 ek. őrölt mandula

1 vanília rúd kikapart belseje

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük és apránként belekanalazzuk a mogyorót és a tápiókát.

180 fokon 35 percig sütjük.

A csokis krémhez a csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd kihűtjük és habverővel kihabosítjuk.

A mogyorós krémhez a tejet a cukorral felforraljuk és óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, és a tápióka keményítőt ( lehet helyette zselatint is használni, csak az majd akkor sűrűsödik, ha már kihűlt)

A piskótát 3 részre vágjuk és először a csokis, utána a mogyorós krémmel kenjük meg. A tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk darált mogyoróval.

csokis mogyorótorta

csokis mogyorótorta, gluténmentes, paleó

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Smink & Cake says:

    Szia! Pont úgy mintha hagyományos piskótát csinálnál. A tojásfehérjét felvered kemény habbá és óvatosan hozzákevered a tojássárgás, mogyorós,édesítős krémhez.Én kis adagokban szoktam, hogy a fehérje ne törjön össze.:)

  2. Erzsébet Petőcz says:

    Szia, A piskótához a tojásfehérjét külön fel kell verni és a mogyorós tojássárgájához keverni?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!