Smink & Cake

Fehér bagett

Ezt a bagettet saját lisztkeverékből készítettem. 🙂 Semmi bajom a készen kaphatóval, csak nekem kicsit megköti a kezem. Jobban tudom variálni az ízeket, attól függően, hogy mit teszek bele. A tészta egy harmada rostokból áll. 4 dkg szezámliszt van benne, de az ízlés szerint variálható attól függően hogy, kinek milyen hozzávalója van otthon, vagy milyen ízre… Tovább »

Csokis mogyorótorta

csokis mogyorótorta Egy családi összejövetel alkalmából, ahol a húgom születésnapját is ünnepeltük  készült ez a torta, abszolút sikert aratva. Sajnos a menü többi részéről idő hiányában nem sikerült fotó, pedig ilyen finomságok is készültek, mint sütőtökkrém leves, sült gombás szarvascomb és sült bőrös malac karaj. 🙂  Úgyhogy most csak a desszert receptjét írom le, de legközelebb az… Tovább »

Paleo bagel

Nemrég olvastam egy cikket a Budapest Bagel társaságról, akik jópofa mini tömegközlekedési eszközökön árulják a mindenféle ízesítésű bageleket a belvárosban. Tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy milyen jó is lenne, ha azok közt a bagelek között lenne paleo változat is. 🙂 Ami persze elképzelhetetlen, de úgy gondoltam, hogy utánanézek a receptnek és megpróbálom megcsinálni.  Egy… Tovább »

Svéd mandulatorta

svéd mandulatorta Szerintem ezt a tortát senkinek nem kell bemutatni, aki járt már az Ikeában, legalább egyszer megkóstolta. 🙂 A torta alapban gluténmentes, így csak a cukor lett benne lecserélve édesítőre. Hozzávalók: Piskóta: 7 tojás fehérje 15 dkg őrölt mandula (héjas) 10 dkg eritrit vagy más édesítő Krém: Fél tojássárgája rúd 3-4 dl kókusztej 15 dkg puha… Tovább »

Szilvás linzertorta

szilvás linzertorta Ez a torta eredetileg islernek készült, de volt még a mélyhűtőbe fagyasztott szilvám, ezért inkább így készítettem el :). Pite formában egyszerűbb volt, és sokkal kiadósabb is. Az alaptésztából islert vagy linzerkarikát is lehet csinálni. Hozzávalók: 10 dkg zöldbanánliszt (vagy más magliszt) 10 dkg őrölt mandula ( vagy dió) 10 dkg nyílgyökérliszt (vagy tápióka) 5… Tovább »

Tolófánk vagy churros paleo

tolófánk, churros A farsangi időszak miatt, folyamatosan kapom a fb-on a mindenféle fánk recepteket. 🙂 Ez a recept nagyon megfogott, mert gyerekkoromban ettem ilyet utoljára, és tényleg pont olyan mint a spanyolok egyik nemzeti édessége a churros. 🙂 A recept nagyon egyszerű és nagyszerű. 🙂 Habzsák kell hozzá! 😉 Hozzávalók: 2,5 dl kókusztej 1 bögre (2,5 dl) paleo… Tovább »

Paleo fánk

paleo fánk A karácsonyi ajándék vásárlás közben akadtam rá erre a fánksütőre, amit már régóta vadásztam, de eddig nem sikerült beszereznem. 🙂 A fánkokat villámgyorsan el lehet készíteni benne, és formára pont olyan lesz mint az amerikai változat. Forrás:itt Hozzávalók: 15 dkg őrölt mandula 2 ek tápióka keményítő 1 ek útifűmaghéj 4 tojás 2 ek édesítő 1… Tovább »

Tepertős pogácsa paleo

tepertos pogacsa Nézegettem a neten pogácsa recepteket. A legszimpatikusabb Tücsökbogár Tepertős pogácsa receptje, amit ha több időm lesz biztos kipróbálok.:) Sajnos ahhoz a recepthez az alapanyagok se voltak pont itthon, ezért megint improvizálnom kellett. :):) De szerintem ez is nagyon ízletesre sikerült! 😉   Hozzávalók: 10 dkg napraforgómag 10 dkg finomra őrőlt szezámmag vagy liszt 5 dkg tápióka… Tovább »

Diós, sütőtökös muffin paleo

dios sutotokos muffin Tulajdonképpen ez a muffin csak azért paleo, mert liszt helyett dió van a tésztában, de semmi más varázslatos dolog nem került bele mint pl, útifűmaghéj vagy  nyílgyökér liszt 🙂 Szóval a recept nagyon egyszerű. 🙂 Hozzávalók: 30 dkg sült sütőtök 15 dkg darált dió 3 tojás 10 dkg édesítő(ki amilyet szeret) 10 dkg vaj vagy… Tovább »

Málnás csokis trüffel torta paleo

malnas csokis truffel torta Az egyik barátnőmnek decemberben lesz az esküvője. A nagy napon az esküvői sminket természetesen én fogom elkészíteni, ez nem is volt kérdés.:) Viszont azt találta ki, hogy mi lenne ha az esküvői tortát is én készíteném. 🙂 Azt tudja hogy ez a hobbim, és persze örülne, ha a tortája egészséges és energiaszegény  lenne. Kértem egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!