Smink & Cake

Fehér bagett

Ezt a bagettet saját lisztkeverékből készítettem. 🙂 Semmi bajom a készen kaphatóval, csak nekem kicsit megköti a kezem. Jobban tudom variálni az ízeket, attól függően, hogy mit teszek bele. A tészta egy harmada rostokból áll. 4 dkg szezámliszt van benne, de az ízlés szerint variálható attól függően hogy, kinek milyen hozzávalója van otthon, vagy milyen ízre… Tovább »

Csokis mogyorótorta

csokis mogyorótorta Egy családi összejövetel alkalmából, ahol a húgom születésnapját is ünnepeltük  készült ez a torta, abszolút sikert aratva. Sajnos a menü többi részéről idő hiányában nem sikerült fotó, pedig ilyen finomságok is készültek, mint sütőtökkrém leves, sült gombás szarvascomb és sült bőrös malac karaj. 🙂  Úgyhogy most csak a desszert receptjét írom le, de legközelebb az… Tovább »

Paleo bagel

Nemrég olvastam egy cikket a Budapest Bagel társaságról, akik jópofa mini tömegközlekedési eszközökön árulják a mindenféle ízesítésű bageleket a belvárosban. Tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy milyen jó is lenne, ha azok közt a bagelek között lenne paleo változat is. 🙂 Ami persze elképzelhetetlen, de úgy gondoltam, hogy utánanézek a receptnek és megpróbálom megcsinálni.  Egy… Tovább »

Cseresznyés tejpite (clafoutis)

Ez az eredetileg francia édesség csak a nevében tűnik bonyolultnak, az elkészítése pofon egyszerű. Csak gyümölcs és sűrű palacsinta tészta kell hozzá. Most épp cseresznyével készült, de más idénygyümölccsel is ugyanolyan finom.   Hozzávalók: 5 tojás 5 dkg kókuszliszt 5 dkg őrölt mandula 2 dkg tápióka keményítő 4 dkg dia wellness negyedannyi édesítő vagy 10… Tovább »

Sült hagymás mini bagett

Az ötlet egy paleós blog társamé, a recepten szinte semmit nem változtattam. Az íze mennyei, nem vagyok egy nagy kenyér evő, de ezt alig bírtam abba hagyni. 🙂 Forrás: itt Hozzávalók: 4 tojásfehérje 10 dkg szezámmagliszt 5 dkg tápióka liszt 2 dkg lenmagliszt 2 dkg tojásfehérje por 5 csapott ek. útifűmaghéj 1/2-1 tk. só 1 tk…. Tovább »

Muszaka (görög rakott padlizsán)

muszaka Tavasz van, és nemsokára nyár lesz. 🙂 Lassan itt a padlizsán szezon is. Pár hete már lehet is kapni, igaz még nem hazai, de ebben a szeles áprilisi időben, jó egy kicsit a nyarat idézni ezzel a mediterrán étellel. 🙂 Hozzávalók: 1 kg darált hús (marha, vagy sertés) 2 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma 1… Tovább »

Svéd mandulatorta

svéd mandulatorta Szerintem ezt a tortát senkinek nem kell bemutatni, aki járt már az Ikeában, legalább egyszer megkóstolta. 🙂 A torta alapban gluténmentes, így csak a cukor lett benne lecserélve édesítőre. Hozzávalók: Piskóta: 7 tojás fehérje 15 dkg őrölt mandula (héjas) 10 dkg eritrit vagy más édesítő Krém: Fél tojássárgája rúd 3-4 dl kókusztej 15 dkg puha… Tovább »

Szilvás linzertorta

szilvás linzertorta Ez a torta eredetileg islernek készült, de volt még a mélyhűtőbe fagyasztott szilvám, ezért inkább így készítettem el :). Pite formában egyszerűbb volt, és sokkal kiadósabb is. Az alaptésztából islert vagy linzerkarikát is lehet csinálni. Hozzávalók: 10 dkg zöldbanánliszt (vagy más magliszt) 10 dkg őrölt mandula ( vagy dió) 10 dkg nyílgyökérliszt (vagy tápióka) 5… Tovább »

Tolófánk vagy churros paleo

tolófánk, churros A farsangi időszak miatt, folyamatosan kapom a fb-on a mindenféle fánk recepteket. 🙂 Ez a recept nagyon megfogott, mert gyerekkoromban ettem ilyet utoljára, és tényleg pont olyan mint a spanyolok egyik nemzeti édessége a churros. 🙂 A recept nagyon egyszerű és nagyszerű. 🙂 Habzsák kell hozzá! 😉 Hozzávalók: 2,5 dl kókusztej 1 bögre (2,5 dl) paleo… Tovább »

Áfonyás, csokis muffin

afonyas, csokis muffin Akciósan vettem egy doboz áfonyát, azt nem néztem meg honnan származik:), de annyira szeretem hogy nem is foglalkoztam vele. Egyszerű és gyors muffin készült belőle.   Hozzávalók: 10 dkg finomra őrölt kókuszreszelék 15 dkg darált dió 2 ek. nyílgyökérliszt 3 tojás 10 dkg kókuszzsír 4 ek. dia wellness 1:4 édesítő ( nagyon édes ha többet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!