Nyers vegán almatorta

Imádom az almás pitét, de a hagyományos változatot már nem eszem, és pont olyat ugyse tudnék csinálni, igy próbáltam egy olyan variációt találni ami más de mégis ugyanolyan finom 🙂

Íme:

20 dkg dió, vagy 10 dkg dió és 10 dkg egyéb magőrlemény(én napraforgót és mandulát tettem bele)

– 10 dkg aszalt szilva

-10 dkg aranymazsola

– 4 púpozott evőkanál kókuszreszelék

-egy citrom reszelt héja

– csipet só

– 3 evőkanál natúr holland kakaópor

– őrölt fahéj

Hozzávalók a töltelékhez:

– 8-10 darab alma lereszelve lehetőleg édes fajta

– 10dkg aranymazsola

– őrölt fahéj ízlés szerint

-fel citrom leve

– 3 púpos evőkanál útifűmaghéj

5 dkg durvára vágott dió

-ha az alma nem elég édes akkor egy kis paleo édesitő

A mazsolát az aszalt szilvával egy kis forró vizbe beáztatom. A száraz hozzávalókat összekeverem, és a beáztatott mazsolát szilvát miután az apritóban pépesre kevertem, hozzáadom.

Az almát lereszelem, beízesitem, a maradék mazsolát, utifűmaghéjat, fahéjat, diót hozzákeverem.

Egy csatos tortaformába beleformázom a tészta felét, és kicsit kinyomkodva beletöltöm a reszelt almát. A tészta másik felét ráformázom a tetejére.

Én kb két órára beobtam a mélyhűtőbe, de úgy a legfinomabb ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Készítettem hozzá vaniliasodót (természetesen paleos) és azzal szervíroztam:)

Jó étvágyat hozzá!

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »