Nyers epres “sajttorta” vegán

Eper szezon van, vettem is 2 kiló epret, hogy csinálok epres panna cottát, de végül nem az lett belőle. Nézegettem a recepteket és ez a torta nagyon megtetszett, gyors, egyszerű és még sütni sem kell. Panna cotta lesz majd hétvégén:)

 Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg mandula

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg mazsola

5 dkg aszalt szilva

A krém:

“Sajtos”:

15 dkg  kesudió

1 citrom leve és reszelt héja

1 dl kókusz olaj

10 dkg nyírfacukor

 Epres:

2 banán

30 dkg eper

1 dl cocomas (kókusztejszín)

2 ek nyírfacukor

4 ek útifűmaghéj

1 tk zselatin

Először a mazsolát az aszalt szilvával forró vízbe beáztatom pár percre. A mandulát a kókuszreszelékkel aprítóban el kezdem aprítani, majd utána beleteszem az aszalványokat és pépesre aprítom.

Sütőpapiros tortaformába beleegyengetem.

A kesudiót a cukorral 5-10 percig krémesre pépesítem, utána hozzákeverem a kókuszolajat, a citrom levét és héját.

A banánt az eperrel és a kókusztejszínnel turmixgépben összeturmixolom, hozzáteszem az útifűmaghéjat és a zselatint.( A zselatint kis  forró vízbe fel kell oldani)

A tortaformába rétegezem.

Két órát pihent a mélyhűtőben, szépen megdermedt mindkét krém. A tetejére friss eper került.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »