Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg mandula
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva
A krém:
“Sajtos”:
15 dkg kesudió
1 citrom leve és reszelt héja
1 dl kókusz olaj
10 dkg nyírfacukor
Epres:
2 banán
30 dkg eper
1 dl cocomas (kókusztejszín)
2 ek nyírfacukor
4 ek útifűmaghéj
1 tk zselatin
Először a mazsolát az aszalt szilvával forró vízbe beáztatom pár percre. A mandulát a kókuszreszelékkel aprítóban el kezdem aprítani, majd utána beleteszem az aszalványokat és pépesre aprítom.
Sütőpapiros tortaformába beleegyengetem.
A kesudiót a cukorral 5-10 percig krémesre pépesítem, utána hozzákeverem a kókuszolajat, a citrom levét és héját.
A banánt az eperrel és a kókusztejszínnel turmixgépben összeturmixolom, hozzáteszem az útifűmaghéjat és a zselatint.( A zselatint kis forró vízbe fel kell oldani)
A tortaformába rétegezem.
Két órát pihent a mélyhűtőben, szépen megdermedt mindkét krém. A tetejére friss eper került.