Hozzávalók:
6 dl sűrű kókusztej (a2 dl cocomast hígítottam hogy 6 dl legyen)
7 dkg por állagú édesítő
4 tojás sárgája
10+5 dkg min 70% étcsoki(én az Aldiban veszem 75% diabetikus csokit)
2 ek kakaópor
20 dkg magozott meggy
0,5 dl pálinka (cseresznye)
Először a meggyet 0,5 dl pálinkába pár órára beáztatom.
A kókusztejet lábosban kis lángon el kezdem melegíteni. A tojás sárgájákat a cukorral és a kakaóporral habosra keverem, és óvatosan apránként hozzáöntöm a még nem forró kókusztejet úgy, hogy egy hőmérsékletű legyen.
Visszaöntöm a keveréket a lábosba, és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Nagyon fontos hogy egy percre se szabad abbahagyni a keverést, mert megkapja az alját és a tojás kicsapódik. Aki nem annyira rutinos csinálja inkább gőz felett 🙂
Mikor már sűrű, belecsurgatom az előtte felolvasztott csokoládét és szépen összekeverem. Szoba hőmérsékletűre hűtöm. Ezután mehet a fagyi gépbe a pálinkás meggyel, és az apró darabokra vágott csokival együtt. Húsz perc alatt fagyi állagú lesz.