Bazsalikomos vaníliás eperdzsem

Utolsó napok az eperfőzéshez, mindjárt vége a szezonnak, viszont most már 500 ft-ért is kapható eper. Ezt kihasználva főztem gyorsan egy kis lekvárt.

Hozzávalók:

1 kg érett eper

4 ek édesítő (xilit)

1 csomag bazsalikom

1 vanília rúd kikapart belseje

2 ek étkezési zselatin

Az epret kicsumázva a vanília kikapart belsejével és a szárával kis lángon feltettem főni. Egy fél órát főztem, mikor az eper már jó puha lett beletettem az édesítőt és az apróra vágott bazsalikomot és a zselatint.

Kis befőttes üvegekbe töltöttem, és utána ment fel az emeletre két párna közé dunsztolódni 🙂

Egy fél üvegnyi maradt, amit a család még melegen elpusztított 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »