Kakaós csiga

A kakaós csigával kapcsolatban már több próbálkozásom is volt, és valahogy sosem lett tökéletes.

Ami most készült az mondjuk 99%-os,:) egy nagyon picivel több édesítőt elbírna még, így a receptben már úgy írom le.

Hozzávalók:

10 dkg őrőlt mandula

5 dkg gesztenyeliszt

5 dkg lenmagliszt

2 dkg utifűmaghéj

1 csomag sütőpor

3 g aszkorbinsav

10 dkg kókuszzsír vagy vaj

1,5 dl víz

2 tojás

3 ek édesítő (nyírfacukor)

pici só

Töltelék:

2,5 dkg kakaópor

2 ek kókuszzsír

10 dkg nyírfacukor

Az útifűmaghéjat a vízzel az aszkorbinsavval és a sütőporral összekeverjük. Pár percig várni kell amíg egy zselés masszává nem válik. A többi összetevővel egy lágy tésztát gyúrunk.

Egy fél órát pihentetjük a hűtőben.

Két sütőpapír között kinyújtjuk téglalap alakúra. Úgy nem fog ráragadni a nyújtófára.:) A kakaóport a cukorral és a zsírral összekeverjük és rákenjük a tésztára. A sütőpapír segítségével felcsavarjuk bejgli alakúra és ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.

Sütőpapírra rakosgatjuk szellősen, és 180 fokon 25 percig sütjük.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »