Indiai csirke curry, kurkumás karfiolrizzsel

Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt a receptet teljesen tradicionálisan tudom elkészíteni. A nővérem Indiában él, indiai férjjel. Így tőle nagyon sok receptet, fűszereket kapok. Nővérem férjének családja dél Indiából származik ahol a kókuszt pl. minden nap fogyasztanak és ő már 15 éve kókuszzsírral készíti az ételeket.Hozzávalók:

1 kg csirkemell (de lehet bármilyen hús, sertés, marha v bárány)

4 nagy fej hagyma

1 fej foghagyma

1 kisebb darabka friss gyömbér

2 ek zsiradék

1 doboz konzerv paradicsom

1 egész citrom leve

1 doboz cocomas kókuszkrém (elhagyható)

1 tk chili paprika (aki nem szereti nagyon csípősen az tehet bele édes pirospaprikát is)

1-2 ek chicken masala fűszerkeverék ( sok helyen lehet már kapni, pl Aldi, Tesco vagy Ázsia bolt)

1 csomag koriander,v petrezselyem levél

A curry lényege, hogy egy masalat kell csinálnunk, és ebbe lehet beledobálni a felkockázott bármilyen húst.

A hagymát felvágjuk laskára és a zsíron megpirítjuk, nem pároljuk:) Hozzátesszük a zúzott foghagymát és gyömbért ( én fagyasztóban tartom és úgy nagyon könnyű lereszelni) a fűszerkeveréket, chilit és a zsíron tovább pirítjuk. Ilyenkor már figyelni kell, hogy ne égjen meg tehát gyorsan kell csinálni. 🙂 Felöntjük konzerv paradicsommal. Ez maga a masala. Ezután beletesszük a kocára vágott húst. Addig főzzük amíg a hús megpuhul.

Ha kész, a végén belenyomjuk a citrom levét, a kókuszkrémet (elhagyható) és megszórjuk friss koriander v. petrezselyem levéllel.

Karfiolrizs:

Egy nagy karfiolt rózsáira szedünk, és aprítógépben rizs nagyságúra aprítjuk. Egy lábosban kevés zsiradékon pár percig pároljuk. A végén megszórjuk petrezselyemmel és egy kis kurkumával.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »