Paleo pizza (cukkinis, spenótos, hagymás)

Sokféle pizza receptet olvastam már különböző blogokon, de ezt most találtam ki:). Egy nagyobb cukkini árválkodott a hűtőben, és gondoltam pont jó lesz pizza tészta alapnak 🙂 És igen! Nagyon finom könnyű tésztát sikerült összekutyulnom egész gyorsan.

A feltét az épp most az volt amit a hűtőben és a kamrában találtam.

Alaptészta hozzávalók:

1 nagy cukkini

2 tojás

4 ek. őrőlt mandula

2 ek szezámliszt

2 ek tápióka vagy nyílgyökérliszt

2 ek útifűmaghéj

1 csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna

1 tk só

A cukkinit meghámoztam, és bedobtam az aprítógépbe. Amikor már pépes állagú lett, hozzákevertem a többi hozzávalót is. Egy sűrű lágy tésztát kaptam. 10 percet pihentettem, hogy a magliszt és az útifűmaghéj kicsit megduzzadjon. Utána egy sütőpapiros tortaformába egyengettem és 15 percig sütöttem 180 fokon.

Ezzel kész is az alaptészta.

A feltét bármi lehet amit ma készítettem hozzá a következő:

Egy nagy hagymát megdinszteltem egy kis kolozsvári szalonnával pici zsíron. Mikor már félig megpuhult, hozzá raktam 3 gerezd foghagymát, és 3 kocka fagyasztott spenótot (ennyi volt épp a mélyhűtőben).

Egy fél paradicsom konzervet összeaprítottam, fűszereztem pici sóval, oregánóval, bazsalikommal. Ez lett a pizzaszósz. Ráöntöttem a megsült tésztára, utána a megdinsztelt hagymás spenótos keveréket is. A tetejére egy kis sonka és parmezán sajt került friss bazsalikommal.

Tíz percre visszatettem 200 fokra a sütőbe és szép barnáspirosra sütöttem.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »