Meggyes piskótatorta, pálinkás vaniliakrémmel

A pálinka miatt csak felnőtteknek!:)

Anno tojáslikőrrel csináltam, de még nem sikerült eddig paleo változatban tojáslikőrt készíteni, ezért maradt a házi pálinka. A meggyel nagyon jól harmonizál.

Hozzávalók:

Piskóta:

3 tojás szétválasztva

10 dkg őrölt mandula

10 dkg zsír vagy vaj (olvasztott)

10 dkg paleo cukor

15 dkg magozott meggy

Krém:

6 tojás sárgája

7 dl kókusztej

2 ek étkezési zselatin

2 ek tápióka vagy nyílgyökérliszt

10 dkg paleo cukor

1 rúd vanília kikapart belseje

1 tk kurkuma por

2 cl házi pálinka

A kevert tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a cukorral a sárgáját habosra verjük. Ezután jöhet bele a langyos zsír, az őrölt mandula és a végén a tojás fehérje. Egy tortaformába ötjük és belerakosgatjuk a meggyszemeket. 180 fokon 20 percig sütjük.

A krémhez feltesszük forrni a kókusztejet a vanília kikapart belsejével és a kis kurkuma porral.

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a tápióka keményítővel. Folyamatos kevergetés mellett hozzá csurgatjuk a forró tejet. Visszatöltjük a lábosba és még pár percig kis lángon kevergetjük. Amikor besűrűsödött hozzáönjük a pálinkát és a pici vízben felolvasztott zselatint is. Kicsit hagyjuk hűlni. Amikor már nem forró a krém beletöltjük a piskótás tortaformába és pár órát pihentetjük a hűtőben. Gyorsabb megoldás a mélyhűtőbe rakni, ott két óra alatt megdermed.

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »