Mediterrán húsgolyók házi gnocchival (paleo)

A Tv Paprika műsorában van egy laza kanadai szakács aki pik- pak összedob háromfogásos menüket. Ott láttam ezt a receptet, ő bárányhússal csinálta, ami biztos isteni finom, de költség kímélő megoldásként lehet sertés, vagy marhahúsból is készíteni.Hozzávalók:Gnocchi:

15 dkg főtt fehérrépa

10 dkg szezámliszt

2 ek útifűmaghéj

2 ek tápióka vagy nyílgyökérliszt

pici só

A fehérrépát puhára főzzük majd pépesítjük. Hozzákeverjük a lisztet és a többi hozzávalót. Fél órát pihentetjük a hűtőben. Vizet forralunk egy teáskanál sóval és a tésztát gnocchi formára szaggatva lobogó vízben kifőzzük.

Húsgolyók:

1 kg darált marha sertés vegyes hús

4 gerezd fokhagyma

2 szál reszelt répa

1 vagy 2 tojás

1 ek útifűmaghéj

fűszerek:

só, bors, oregánó, bazsalikom, kakkukfű, petrezselyem

Az egészet összegyúrjuk és kisebb golyókat formázunk belőle.

Ragu:

1 nagy fej hagyma

1 ek zsír

3-4 gerezd fokhagyma

2 doboz konzerv paradicsom

2 ek sűritett paradicsom

fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a paradicsomot, fűszereket és felfőzzük. Beletesszük a húsgolyókat is és puhára fözzük kb. 45 perc alatt. Ha kész a kifőzött gnocchival tálaljuk. Lehet a tetejére egy kis parmezánt is reszelni.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »