Húsgolyók:
1 kg darált marha sertés vegyes hús
4 gerezd fokhagyma
2 szál reszelt répa
1 vagy 2 tojás
1 ek útifűmaghéj
fűszerek:
só, bors, oregánó, bazsalikom, kakkukfű, petrezselyem
Az egészet összegyúrjuk és kisebb golyókat formázunk belőle.
Ragu:
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír
3-4 gerezd fokhagyma
2 doboz konzerv paradicsom
2 ek sűritett paradicsom
fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a paradicsomot, fűszereket és felfőzzük. Beletesszük a húsgolyókat is és puhára fözzük kb. 45 perc alatt. Ha kész a kifőzött gnocchival tálaljuk. Lehet a tetejére egy kis parmezánt is reszelni.