Dióhabos almáspite paleo

Az eredeti receptet itt találtam : http://www.mindmegette.hu/diohabos-almas-pite.recept.

Csak a lisztet és a cukrot helyettesítettem benne paleós összetevőkre 😉

Hozzávalók:

Az alsó tésztához

20 dkg őrölt mandula

10 dkg magliszt keverék (kókusz, gesztenye, szezám)

2 ek nyílgyökérliszt

20 dkg zsír

10 dkg nyírfacukor

2 tojás sárgája

3-4 evőkanál hideg víz

csipet só

A töltelékhez:

2 kg alma (én nem reszeltem hanem gyalultam)

3-4 ek nyírfacukor (alma édességétől függően)

2 ek útifűmaghéj

őrölt fahéj ízlés szerint

reszelt citromhéj

fél citrom leve

A  dióhabhoz:

4 tojás+a fenti maradék 2 tojásfehérje

6 evőkanál nyírfacukor

6 evőkanál darált dió

4 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár

A tetejére:

durvára darabolt dió

 Az alsó tésztához a száraz összetevőket összedolgozzuk a vízzel,a hideg zsírral és a tojásokkal. Fél órát pihentetjük a hűtőben.

Az almát legyaluljuk, és kicsit megpároljuk. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk az útifűmaghéjat.

Az alsó tésztát két sütőpapír között téglalap alakúra nyútjuk és egy közepes tepsiben 20 percig sütjük 180 fokon. Amíg a tészta sül elkészítjük a dióhabot.

4+ a maradék két tojás fehérjéből a ny.cukorral kemény habot verünk. Utána belekeverjük a sárgákat, a diót és a baracklekvárt. Nagyon óvatosan nehogy a hab összetörjön.

A félig megsült alsó tésztára ráhalmozzuk a megpárolt almát, és a tetejére szépen elegyengetjük a diós tojáshabot.

Visszatesszük a sütőbe és 20 percet sütjük még, de már csak 150 fokon.

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »