Fahéjas almás diós csiga (paleo)

Az eredeti recept tésztája itt:

http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/almas-tekercs?category_id=43

Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg őrölt mandula

5 dkg kókuszliszt

5 dkg gesztenyeliszt

2 ek nyílgyökérliszt

2 ek útifűmaghéj

20 dkg cukkini

1 cs. sütőpor

1 tk aszkorbinsav

10 dkg zsír

2 tojás

10 dkg paleo cukor

pici só

Töltelékhez:

1 kg alma

10 dkg dió

1 ek útifűmaghéj

2-3 ek méz

fahéj ízlés szerint

fél citrom leve

A cukkinit hámozzuk meg és tegyük az aprítógépbe. Apró darabokra aprítsuk. Üssük bele a két tojást, keverjük hozzá az olvasztott zsiradékot és a száraz összetevőket.

1 órát pihentessük a hűtőben, addigra az utifűmaghéj és a lisztek jól megszívják magukat és így jól gyúrható lesz a tészta.

A töltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki a levét. A mézet egy serpenyőben picit karamellizáljuk. Tegyük hozzá a reszelt almát, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg fahéjjal és pároljuk puhára. Várjuk meg míg kihűl. Keverjük bele az útifűmaghéjat.

A tésztát a hűtőből kivéve két sütőpapír között nyújtsuk téglalap alakúra. Kenjük rá az almát és szórjuk meg dióval.  Tekerjük fel és ujjnyi szeletekre vágjuk fel. Helyezzük rá a sütőpapiros tepsire. A tetejét szórjuk meg darabolt dióval.

180 fokon süssük 25 percig.

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »