Csokis diótorta paleo

Ez a torta majdnem nem került posztolásra, mert a csokikrém valahogy nem akart megdermedni. 🙁 Egy éjszaka a hűtőben aztán megtette a hatását, így reggelre már tudtam egy szép szeletet levágni belőle. Mindenesetre a receptben kevesebb kókusztejet írok, és úgy már nem lesz gond. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

10 dkg darált dió

1 ek nyílgyökérliszt

fél csomag sütőpor

6 tojás fehérje

10 dkg paleo édesítő

Krém:

6 tojás sárgája

4 dl kókusztej

1 tábla étcsoki (85%)

5 dkg dió

5 dkg édesítő

10 dkg kókuszzsír vagy vaj

1 tk fahéj

fél vaniliarúd kikapart belseje

2 csapott ek zselatin

A tojás fehérjét pici sóval el kezdjük verni, közben apránként beleszórjuk a cukrot. Mikor már szép fényes és fehér, óvatosan belekeverjük a dió, nyílgyökér, sütőpor keveréket. Tortaformában fél órát sütjük 150 fokon, légkeveréses fokozaton.

A kókusztejet a vaníliával és a cukorral felforraljuk. A tojás sárgákat kicsit felverjük és óvatosan belecsurgatjuk a tejet, majd visszatesszük a tűzre. A csokoládét felolvasztjuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig még főzzük kis lángon. Levéve a tűzről hozzákeverjük a zselatint és a kókuszzsírt (vajat) és a diót. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk míg sűrű krémmé dermed.

A piskótát kettévágjuk és megkenjük a kihűlt csokikrémmel a közepét és a tetejét is. 4-5 órát vagy egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Félbe vágott dióval díszíthetjük.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »