A második gyors ebédem is csirke 🙂 aminek az az egyszerű oka van, hogy gyorsan elkészíthető.:):) Nem igényel túl sok előkészítést, és nagyon gyorsan megsül.
Hozzávalók:
1-2 csirkemell
2 tojás
2 ek szezámmagliszt
1 gerezd fokhagyma
fűszerek só, bors, kakukkfű
egy marék reszelt parmezán sajt
1 ek zsír
Köret:
1 nagyobb édesburgonya vékonyra gyalulva
A csirkemellet két részre osztjuk, megmossuk besózzuk. A tojásokat egy tálban kikeverjük, belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a parmezánt, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel (só a parmezán miatt nem kell bele). A húsokat először megforgatjuk szezámmaglisztben és utána a a parmezános tojásban. Forró zsiradékban szép barnára sütjük.
Az édesburgonyát legyaluljuk és azt is kisütjük forró zsírban. A végén szórjuk meg sóval és egy kis kakukkfűvel.
Jó étvágyat! 🙂