Paleo zserbó

 Nagyon régóta sütök zserbót, az egyik kedvenc karácsonyi süteményem. Úgy finom szerintem, ha a tészta nem vastagabb a tölteléknél, vagyis inkább a töltelék van olyan vastag mint a tészta :). Nagyon fontos hogy ne legyen száraz, ezért nem szabad belőle kispórólni a lekvárt és a diót. :). Ez a paleo változat pont úgy készült mint a hagyományos, csak a liszt és a cukor van helyettesítve paleosra. 🙂 Aki a lekvárt is mellőzni szeretné, lehet csinálni beáztatott aszalt sárgabarackkal csak arra kell figyelni,hogy elég szaftos, lekvár állagú maradjon darálás után. 🙂
 
 
Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula

20 dkg gesztenyeliszt

20 dkg zsiradék

2 tojás

10 dkg paleo édesítő

pici sütőpor
 
Töltelék:

40 dkg darált dió

két csomag aszalt sárgabarack és

1 csomag mazsola

(beáztatva forró vízbe, utána turmixolva)

vagy

2 üveg cukrozatlan baracklekvár

paleo édesítő ízlés szerint

Tetejére:

2 tábla 70% os étcsoki ( cukormentes) egy ek cocomas

Elkészítés:

A száraz és nedves hozzávalókból készítsünk egy gyúrható tésztát, fontos hogy a zsiradék vaj vagy kókuszzsír hidegen kerüljön a tésztába.

Osszuk négy felé a tésztát és egy órát pihentessük a hűtőben. A tészta gombócokat egyesével nyújtsuk ki két sütőpapír között, és kenjük meg a tésztalapokat először lekvárral, és utána hintsük meg jól dióval. Ha rétegeztük a lapokat a végén szurkáljuk meg villával.

180 fokon 35 percig süssük.

Ha kihűlt jöhet a tetejére az olvasztott csokoládé.

 
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »