Paleo bagel

Nemrég olvastam egy cikket a Budapest Bagel társaságról, akik jópofa mini tömegközlekedési eszközökön árulják a mindenféle ízesítésű bageleket a belvárosban. Tulajdonképpen innen jött az ötlet, hogy milyen jó is lenne, ha azok közt a bagelek között lenne paleo változat is. 🙂 Ami persze elképzelhetetlen, de úgy gondoltam, hogy utánanézek a receptnek és megpróbálom megcsinálni. 

Egy angol nyelvű paleós oldalon találtam is egy szuper receptet, amit egy kis változtatással el is készítettem. 🙂 Egyáltalán nem bonyolult és a hozzávalókat is könnyen be lehet szerezni szerintem. 🙂 Ez most a próba verzió lett, de legközelebb valamilyen töltelékkel fogom elkészíteni. 😉 

Forrás : itt

Hozzávalók kb. 6 db bagelhez:

3 egész tojás

10 dkg szezám vagy mandulaliszt

2 dkg kókuszliszt

5 dkg tápióka keményítő

3 dkg őrölt útifűmaghéj

1 tk konjak liszt

1 tk só

1 ek kókuszzsír

1 tk negyedannyi édesítő (Dia Wellness)

1 kk szódabikarbóna

2 ek almaecet

2 dl langyos víz

A kifőzéshez:

Kis lábos víz

1 ek méz, vagy édesítő

Tetejére:

szezámmag, lenmag, mák

A száraz hozzávalókat a tojásokkal, az olvasztott kókuszzsírral és a vízzel összekeverjük. Kb. 20 percig hagyjuk állni, hogy sűrűsödjön.

Egy kis lábasban vizet forralunk 1 ek. mézzel vagy édesítővel. Amikor már forr a víz, a bageleket egyesével behelyezzük a lobogó vízbe. Amint feljöttek a felszínre, szűrőkanállal sütőpapírra tesszük, megszórjuk, szezám vagy lenmaggal, és a sütőben 180 fokon légkeverésen 15 percig sütjük.

paleo bagel

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »