Smink & Cake

Fehér bagett

Ezt a bagettet saját lisztkeverékből készítettem. 🙂 Semmi bajom a készen kaphatóval, csak nekem kicsit megköti a kezem. Jobban tudom variálni az ízeket, attól függően, hogy mit teszek bele. A tészta egy harmada rostokból áll. 4 dkg szezámliszt van benne, de az ízlés szerint variálható attól függően hogy, kinek milyen hozzávalója van otthon, vagy milyen ízre vágyik. 🙂 Arra viszont figyelni kell , hogy a folyadék felvétel különböző lehet. Például a kókuszliszt kicsit több, a magőrlemények (mandula, dió, mogyoró) kevesebb folyadékot igényelnek. Ezt figyelembe véve mindenki ízlésének megfelelően el tudja készíteni, ezt a csodás, könnyű, lukacsos bagettet.

Hozzávalók 4 db bagetthez:

2,5 dkg utifűmaghéj (darálva)

1,5 dkg bambuszrost (darálva)

1 púpos tk. konjak liszt

5 dkg tápióka keményítő

4 dkg szezámmagliszt ( vagy más magőrlemény)

1 kk. szódabikarbóna

1 kk. citromsav vagy aszkorbinsav vagy citromlé (abból lehet kicsit több)

1 tk. 4-szeres édesítő

1 tk. fokhagymapor

1 tk. só

2 db egész tojás

2 dl forró víz

 

A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. A tojásokat kikeverjük, és a forró vízzel együtt, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztkeverékhez. 10 percet hagyjuk állni, hogy a rostok jól megszívják magukat.

Nedves kézzel bagetteket formálunk, bevagdossuk és 180 fokon 30 percig sütjük. 🙂

 

bagett gluténmentes, paleo PhotoGrid_1455712989193

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!