Íme:
20 dkg dió, vagy 10 dkg dió és 10 dkg egyéb magőrlemény(én napraforgót és mandulát tettem bele)
– 10 dkg aszalt szilva
-10 dkg aranymazsola
– 4 púpozott evőkanál kókuszreszelék
-egy citrom reszelt héja
– csipet só
– 3 evőkanál natúr holland kakaópor
– őrölt fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
– 8-10 darab alma lereszelve lehetőleg édes fajta
– 10dkg aranymazsola
– őrölt fahéj ízlés szerint
-fel citrom leve
– 3 púpos evőkanál útifűmaghéj
5 dkg durvára vágott dió
-ha az alma nem elég édes akkor egy kis paleo édesitő
A mazsolát az aszalt szilvával egy kis forró vizbe beáztatom. A száraz hozzávalókat összekeverem, és a beáztatott mazsolát szilvát miután az apritóban pépesre kevertem, hozzáadom.
Az almát lereszelem, beízesitem, a maradék mazsolát, utifűmaghéjat, fahéjat, diót hozzákeverem.
Egy csatos tortaformába beleformázom a tészta felét, és kicsit kinyomkodva beletöltöm a reszelt almát. A tészta másik felét ráformázom a tetejére.
Én kb két órára beobtam a mélyhűtőbe, de úgy a legfinomabb ha egy éjszakát áll a hűtőben.
Készítettem hozzá vaniliasodót (természetesen paleos) és azzal szervíroztam:)
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: