Smink & Cake

Nyers epres “sajttorta” vegán

Eper szezon van, vettem is 2 kiló epret, hogy csinálok epres panna cottát, de végül nem az lett belőle. Nézegettem a recepteket és ez a torta nagyon megtetszett, gyors, egyszerű és még sütni sem kell. Panna cotta lesz majd hétvégén:)

 Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg mandula
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg aszalt szilva

A krém:
“Sajtos”:
15 dkg  kesudió
1 citrom leve és reszelt héja
1 dl kókusz olaj
10 dkg nyírfacukor

 Epres:
2 banán
30 dkg eper
1 dl cocomas (kókusztejszín)
2 ek nyírfacukor
4 ek útifűmaghéj
1 tk zselatin

Először a mazsolát az aszalt szilvával forró vízbe beáztatom pár percre. A mandulát a kókuszreszelékkel aprítóban el kezdem aprítani, majd utána beleteszem az aszalványokat és pépesre aprítom.
Sütőpapiros tortaformába beleegyengetem.
A kesudiót a cukorral 5-10 percig krémesre pépesítem, utána hozzákeverem a kókuszolajat, a citrom levét és héját.
A banánt az eperrel és a kókusztejszínnel turmixgépben összeturmixolom, hozzáteszem az útifűmaghéjat és a zselatint.( A zselatint kis  forró vízbe fel kell oldani)
A tortaformába rétegezem.
Két órát pihent a mélyhűtőben, szépen megdermedt mindkét krém. A tetejére friss eper került.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!