Smink & Cake

Bazsalikomos vaníliás eperdzsem

Utolsó napok az eperfőzéshez, mindjárt vége a szezonnak, viszont most már 500 ft-ért is kapható eper. Ezt kihasználva főztem gyorsan egy kis lekvárt.

Hozzávalók:

1 kg érett eper
4 ek édesítő (xilit)
1 csomag bazsalikom
1 vanília rúd kikapart belseje
2 ek étkezési zselatin

Az epret kicsumázva a vanília kikapart belsejével és a szárával kis lángon feltettem főni. Egy fél órát főztem, mikor az eper már jó puha lett beletettem az édesítőt és az apróra vágott bazsalikomot és a zselatint.
Kis befőttes üvegekbe töltöttem, és utána ment fel az emeletre két párna közé dunsztolódni 🙂
Egy fél üvegnyi maradt, amit a család még melegen elpusztított 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!