Ami most készült az mondjuk 99%-os,:) egy nagyon picivel több édesítőt elbírna még, így a receptben már úgy írom le.
Hozzávalók:
10 dkg őrőlt mandula
5 dkg gesztenyeliszt
5 dkg lenmagliszt
2 dkg utifűmaghéj
1 csomag sütőpor
3 g aszkorbinsav
10 dkg kókuszzsír vagy vaj
1,5 dl víz
2 tojás
3 ek édesítő (nyírfacukor)
pici só
Töltelék:
2,5 dkg kakaópor
2 ek kókuszzsír
10 dkg nyírfacukor
Az útifűmaghéjat a vízzel az aszkorbinsavval és a sütőporral összekeverjük. Pár percig várni kell amíg egy zselés masszává nem válik. A többi összetevővel egy lágy tésztát gyúrunk.
Egy fél órát pihentetjük a hűtőben.
Két sütőpapír között kinyújtjuk téglalap alakúra. Úgy nem fog ráragadni a nyújtófára.:) A kakaóport a cukorral és a zsírral összekeverjük és rákenjük a tésztára. A sütőpapír segítségével felcsavarjuk bejgli alakúra és ujjnyi vastagságúra felszeleteljük.
Sütőpapírra rakosgatjuk szellősen, és 180 fokon 25 percig sütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: