Hozzávalók:
4 szál sárgarépa puhára főzve
Kb. 10 dkg szezámmagliszt
Kb. 5 dkg őrölt mandula
1 ek útifűmaghéj
1 tojás
pici só
5 dkg fahéjas darált eritrites dió
A sárgarépát puhára főzzük, majd összepépesítjük. Ha kicsit kihűlt beleütünk egy tojást és szezámmagliszttel, útifűmaghéjjal és őrölt mandulával egy gyúrható tésztát készítünk. A fentebb leírt arányok nem pontosak így lehet kicsit több vagy kevesebb kell belőle, az a lényeg hogy összeálljon a tészta. Egy fél órát pihentetjük a hűtőben.
Egy kilisztezett deszkán ujjnyi vastagságú nudlikat szaggatunk,és lobogó sós vízben kifőzzük. Amint feljöttek a víz tetejére, a nudli el is készült. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsöpögni róla a vizet.
A végén fahéjas darált dióban forgatjuk. Házi cukormentes szilvalekvárral isteni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: