Smink & Cake

Mediterrán húsgolyók házi gnocchival (paleo)

A Tv Paprika műsorában van egy laza kanadai szakács aki pik- pak összedob háromfogásos menüket. Ott láttam ezt a receptet, ő bárányhússal csinálta, ami biztos isteni finom, de költség kímélő megoldásként lehet sertés, vagy marhahúsból is készíteni.Hozzávalók:Gnocchi:
15 dkg főtt fehérrépa
10 dkg szezámliszt
2 ek útifűmaghéj
2 ek tápióka vagy nyílgyökérliszt
pici só
A fehérrépát puhára főzzük majd pépesítjük. Hozzákeverjük a lisztet és a többi hozzávalót. Fél órát pihentetjük a hűtőben. Vizet forralunk egy teáskanál sóval és a tésztát gnocchi formára szaggatva lobogó vízben kifőzzük.

Húsgolyók:

1 kg darált marha sertés vegyes hús
4 gerezd fokhagyma
2 szál reszelt répa
1 vagy 2 tojás
1 ek útifűmaghéj
fűszerek:
só, bors, oregánó, bazsalikom, kakkukfű, petrezselyem
Az egészet összegyúrjuk és kisebb golyókat formázunk belőle.

Ragu:
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír
3-4 gerezd fokhagyma
2 doboz konzerv paradicsom
2 ek sűritett paradicsom
fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom
A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a fokhagymát és a paradicsomot, fűszereket és felfőzzük. Beletesszük a húsgolyókat is és puhára fözzük kb. 45 perc alatt. Ha kész a kifőzött gnocchival tálaljuk. Lehet a tetejére egy kis parmezánt is reszelni.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!