Smink & Cake

Rigó Jancsi muffin (paleo)

Hozzávalók:

Tészta:
10 dkg  darált mandula
fél csomag sütőpor vagy pici szódabikarbóna
2 ek kakaópor
4 tojás
12 dkg paleo édesítő

Krém:
3 dl cocomas
10 85%os étcsoki (lehetőleg cukormentes)
5 dkg édesítő

A tetejére:
10 dkg 85% étcsoki
5 dkg kókuszzsír

Először a krémet  csináljuk meg. A cocomast a csokival és a cukorral egy lábosban felmelegítjük.
Lehűtjük, majd a hideg krémet habverővel felhabosítjuk.

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját az édesítővel habosra verjük majd óvatosan belekeverjük a többi hozzávalót. A végén a tojás fehérje kemény habját is.
Muffin formába kanalazzuk és 20 percig sütjük 180 fokon.

A kész kihült muffinok tetejét levágjuk és olvasztott csokoládéba mártjuk megvárjuk amíg megdermednek. A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük a muffinokat. A végén rátesszük a csokis tetőket.
Csoki helyett lehet kókuszzsír+kakaópor variációt is használni, szerintem úgy is működik 🙂

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/rigo-jancsi-muffin

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!