Smink & Cake

Fehérrépás bagett ( paleo)

Az eredeti recept cukkinivel készült, de mivel az épp nem volt itthon, ezért fehérrépát tettem bele. Szerintem ezzel is isteni lett, nagyon picit lehet csak érezni a répa ízt.

Forrás: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2013/11/paleo-mini-bagett-paleo.html

Hozzávalók:

15 dkg őrőlt mandula

5 dkg szezámliszt

5 dkg szezámmag

2 dkg lenmagliszt

2 dkg útifűmaghéj

5 tojás

1 ek zsír

1 dl víz

20 dkg darált fehérrépa

1 tk só

1 tk aszkorbinsav

1 csomag sütőpor, vagy késhegynyi szódabikarbóna

 

 

Először az útifűmaghéjat a sütőporral és az aszkorbinsavval összekeverjük és hozzáöntjük a vizet. Megvárjuk míg egy kicsit megduzzad. A fehérrépát az aprítóba tesszük és apróra daráljuk. Összekeverjük a lisztekkel és a tojással és a zsírral. Hagyjuk egy fél órát pihenni.

A szezámmagot egy kiterített alufóliára szórjuk. A tésztából hengereket formázunk, és megforgatjuk a szezámmagban.

Nekem sajnos nincs bagettsütő formám, így a sütőpapírt vágtam fel és felhajtottam a két oldalát, abba helyeztem bele a bagetteket.

Forró sütőbe tesszük és 180 fokon 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.

PhotoGrid_1415045086263 PhotoGrid_1415045148120

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!