Az eredeti recept cukkinivel készült, de mivel az épp nem volt itthon, ezért fehérrépát tettem bele. Szerintem ezzel is isteni lett, nagyon picit lehet csak érezni a répa ízt.
Forrás: http://panitakedvencei.blogspot.hu/2013/11/paleo-mini-bagett-paleo.html
Hozzávalók:
15 dkg őrőlt mandula
5 dkg szezámliszt
5 dkg szezámmag
2 dkg lenmagliszt
2 dkg útifűmaghéj
5 tojás
1 ek zsír
1 dl víz
20 dkg darált fehérrépa
1 tk só
1 tk aszkorbinsav
1 csomag sütőpor, vagy késhegynyi szódabikarbóna
Először az útifűmaghéjat a sütőporral és az aszkorbinsavval összekeverjük és hozzáöntjük a vizet. Megvárjuk míg egy kicsit megduzzad. A fehérrépát az aprítóba tesszük és apróra daráljuk. Összekeverjük a lisztekkel és a tojással és a zsírral. Hagyjuk egy fél órát pihenni.
A szezámmagot egy kiterített alufóliára szórjuk. A tésztából hengereket formázunk, és megforgatjuk a szezámmagban.
Nekem sajnos nincs bagettsütő formám, így a sütőpapírt vágtam fel és felhajtottam a két oldalát, abba helyeztem bele a bagetteket.
Forró sütőbe tesszük és 180 fokon 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Kommentek