A receptet egy indiai fűszerkeveréken találtam, amit a nővéremtől kaptam. Minden évben hoz nekem egy adag fűszert mikor a családjával hazalátogatnak. Magát a pácot ebben a formában most csinálom először, mert a nővérem amikor mutatta ahogy ő csinálja a chicken fry-t, az nem ez volt. 🙂 De örülök is mert az ő verziójában joghurt kellett bele, a fűszeren lévő recept szerint meg tojás :). Így az utóbbi paleo is egyben. 😉
Hozzávalók:
fél kg filézett csirkecomb (jó a csontos is csak azt jól be kell irdalni)
2 egész tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis darab gyömbér
2 ek chicken fry masala fűszerkeverék (szerintem ázsia boltban kapható) melynek összetevői:
chili por, fekete bors,szárított gyömbér, fahéj, kardamon, szerecsendió,édeskömény, tumeric, római kömény, kurkuma, koriander
1 ek tápióka keményítő
só
kókuszzsír a sütéshez
fél citrom leve
friss koriander (vagy petrezselyem)
A csirkecombokat jól besózzuk. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel, a reszelt gyömbérrel és a fokhagymával. Fél órát áztatjuk a pácban.
Felforrósított kókuszzsíron ropogósra sütjük.
A répát hasábokra vágjuk ráreszeljük a maradék gyömbért és azt is kisütjük. Tálaláskor megszórjuk friss vagy szárított korianderrel és egy kis facsart citromlével meglocsoljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: