Smink & Cake

Indiai sült csirkecomb filé, gyömbéres sült répahasábbal

A receptet egy indiai fűszerkeveréken találtam, amit a nővéremtől kaptam. Minden évben hoz nekem egy adag fűszert mikor a családjával hazalátogatnak. Magát a pácot ebben a formában most csinálom először, mert a nővérem amikor mutatta ahogy ő  csinálja a chicken fry-t, az nem ez volt. 🙂 De örülök is mert az ő verziójában joghurt kellett bele, a fűszeren lévő recept szerint meg tojás :). Így az utóbbi paleo is egyben. 😉

Hozzávalók:

fél kg filézett csirkecomb (jó a csontos is csak azt jól be kell irdalni)

2 egész tojás

3-4 gerezd fokhagyma

1 kis darab gyömbér

2 ek chicken fry masala fűszerkeverék (szerintem ázsia boltban kapható) melynek összetevői:

chili por, fekete bors,szárított gyömbér, fahéj, kardamon, szerecsendió,édeskömény, tumeric, római kömény, kurkuma, koriander

1 ek tápióka keményítő

kókuszzsír a sütéshez

fél citrom leve

friss koriander (vagy petrezselyem)

 

A csirkecombokat jól besózzuk. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel, a reszelt gyömbérrel és a fokhagymával. Fél órát áztatjuk a pácban.

Felforrósított kókuszzsíron ropogósra sütjük.

A répát hasábokra vágjuk ráreszeljük a maradék gyömbért és azt is kisütjük. Tálaláskor megszórjuk friss vagy szárított korianderrel és egy kis facsart citromlével meglocsoljuk.

 

PhotoGrid_1416063225325

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!