Smink & Cake

Fűszeres olasz kuglóf (panettone)

Nem tudom veletek előfordult már az, hogy valamit kitaláltatok, el kezdtétek csinálni és a végén valami teljesen más lett belőle. :):)

Nálam most ez történt reggel. Kívántam valami édeset, gondoltam császármorzsa jó lesz, gyorsan megvan, és majd jól megtunkolom házi szilvalekvárral. El is kezdtem készíteni, de közben megláttam a konyhapulton egy megkezdett panettone-t amit csak a család többi tagja fogyaszt. 🙂 Régen én is imádtam, ezért a császármorzsa ötletét hirtelen kitörölve átváltottam az olasz kuglóf gyors készítéséhez. 🙂 A végeredmény jó lett, nagyon jó! 😉 Kis szépséghiba hogy nincs kuglóf formám, amit a délután folyamán pótoltam, így a következő már abban fog sülni.

Hozzávalók 15 centis formához:

2 tojás

3 ek kókuszliszt

3 ek őrőlt mandula

2 ek nyílgyökér liszt

2 ek útifűmaghéj

4 ek nyírfacukor

1 csomag sütőpor vagy 1 kk szódabikarbóna

2 dl kókusztej

5 dkg kókuszzsír

fél citrom és fél narancs héja+ leve

fél marék mazsola

fél marék datolya

vanília, fahéj, gyömbérpor, szegfűszeg, kardamon

 

A két tojást szétválasztjuk. A száraz összetevőket összekeverjük a nedvesekkel, kivéve a tojásfehérjét. Várunk 10 percet amíg a magliszt és az útifűmaghéj megduzzad. A végén óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.

Formába tesszük és 180 fokon 30 percig sütjük.

 

PhotoGrid_1416325723505

 

Ez a kép másnap készült kuglóf formában csokival leöntve

PhotoGrid_1416390761782

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!