Nem tudom veletek előfordult már az, hogy valamit kitaláltatok, el kezdtétek csinálni és a végén valami teljesen más lett belőle. :):)
Nálam most ez történt reggel. Kívántam valami édeset, gondoltam császármorzsa jó lesz, gyorsan megvan, és majd jól megtunkolom házi szilvalekvárral. El is kezdtem készíteni, de közben megláttam a konyhapulton egy megkezdett panettone-t amit csak a család többi tagja fogyaszt. 🙂 Régen én is imádtam, ezért a császármorzsa ötletét hirtelen kitörölve átváltottam az olasz kuglóf gyors készítéséhez. 🙂 A végeredmény jó lett, nagyon jó! 😉 Kis szépséghiba hogy nincs kuglóf formám, amit a délután folyamán pótoltam, így a következő már abban fog sülni.
Hozzávalók 15 centis formához:
2 tojás
3 ek kókuszliszt
3 ek őrőlt mandula
2 ek nyílgyökér liszt
2 ek útifűmaghéj
4 ek nyírfacukor
1 csomag sütőpor vagy 1 kk szódabikarbóna
2 dl kókusztej
5 dkg kókuszzsír
fél citrom és fél narancs héja+ leve
fél marék mazsola
fél marék datolya
vanília, fahéj, gyömbérpor, szegfűszeg, kardamon
A két tojást szétválasztjuk. A száraz összetevőket összekeverjük a nedvesekkel, kivéve a tojásfehérjét. Várunk 10 percet amíg a magliszt és az útifűmaghéj megduzzad. A végén óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
Formába tesszük és 180 fokon 30 percig sütjük.
Ez a kép másnap készült kuglóf formában csokival leöntve
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: