Smink & Cake

Tepertős pogácsa paleo

Nézegettem a neten pogácsa recepteket. A legszimpatikusabb Tücsökbogár Tepertős pogácsa receptje, amit ha több időm lesz biztos kipróbálok.:) Sajnos ahhoz a recepthez az alapanyagok se voltak pont itthon, ezért megint improvizálnom kellett. :):) De szerintem ez is nagyon ízletesre sikerült! 😉

 

Hozzávalók:

10 dkg napraforgómag

10 dkg finomra őrőlt szezámmag vagy liszt

5 dkg tápióka vagy nyílgyökér liszt

5 dkg őrölt mandula

3 ek útifűmaghéj

2 tojás +1 tojás a tetejére

Kb. 2 dl víz

1 cs. sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna

15 dkg tepertőkrém

só, bors, köménymag ízlés szerint

 

A napraforgómagot 1 dl forró vízzel és egy kis citromlével pépesítsük össze. Az útifűmaghéjat és a sütőport keverjük össze 1 dl vízzel. A többi liszttel, fűszerekkel, a tojásokkal és a tepertőkrémmel keverjük össze a napraforgó+útifűmaghéjas masszát. Tegyük a hűtőbe fél órát pihenni.

Pihentetés után egy sűrű masszát fogunk kapni. A sütőt melegítsük előre 150 fokra. A tésztából kis pogácsákat formáljuk amit majd a sütőpapirra téve egy éles késsel beirdalunk. Kenjük meg a tetejét tojással és 30 percig süssük.

Kívül ropogós, belül viszont lágy és omlós lesz a tészta.

 

tepertos pogacsa

 

tepertos pogacsa

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!