Smink & Cake

Mandulás croissant paleo

Pár héttel ezelőtt egy budai (22. ker) bevásárlóközpontban felfedeztem egy új egészségboltot. Elég nagy a választék, és sokféle paleós terméket is forgalmaznak. A maglisztes polcon találtam a számomra még ismeretlen sárgabarackmag lisztet, kifejezetten jó áron. 🙂 Gyorsan meg is vettem. A karácsonyi őrület után most jutottam el oda hogy kipróbáljam. Kibontás után kicsit csalódott voltam, mert megkóstolva egy elég kesernyést utóízt éreztem, és a szaga is a keserű mandula aromára hasonlított. Gondolom mert ez a sárgabarackmag másik elnevezése 🙂

Így nem mertem sokat belerakni a tésztába, nehogy túlságosan domináljon a keserű mandula íz. 

Hozzávalók:

10 dkg őrölt mandula

5 dkg sárgabarackmagliszt

5 dkg nyílgyökérliszt

2 dkg útifűmaghéj

1,5 dl víz

1 tojás + 1 tojás sárgája a tetejére

10 dkg kókuszzsír vagy vaj

1 csomag sütőpor

1 kk aszkorbinsav vagy 1 ek almaecet, citromlé

10 dkg nyírfacukor

Az útifűmaghéjat kávédarálóban ledaráljuk és hozzáadjuk a vízet, sütőport és az aszkorbinsavat. Félretesszük hagyjuk hogy megduzzadjon. A száraz összetevőket összekeverjük a nedves összetevőkkel és az útifűmaghéjjal.

Betesszük a hűtőbe egy fél órára. Pihentetés után két sütőpapír között kör alakú formára nyújtjuk és cikkelyeket  hasítunk bele egy éles késsel. A szélesebb feléről felgörgetjük croissant formára. A tetejét megkenjük tojássárgájával.

Forró sütőbe tesszük és 20 percig sütjük 180 fokon.

 

mandulás croissant

 

mandulás croissant paleo

 

 

Címkék: , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!