Egy különleges eseményre készült ez a torta, egy különleges ember születésnapjára. 🙂 Már több mint két éve dolgozunk együtt, és nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy meghívott saját, gyönyörű szép vintage stílusú otthonába. Nagyon finom báránynyakat sütött nekünk (amit én is tervezek elkészíteni, egy következő posztban meg fogok osztani.) A torta isteni finom lett, pillanatok alatt elfogyott, így csak egészben tudok róla képet kirakni. Egy közös kép viszont készült rólunk és a tortáról. 🙂
Még egyszer nagyon boldog születésnapot kedvenc stylistunk, Lakatos Márk!! 🙂
Hozzávalók :
Piskóta:
8 tojás szétválasztva
8 ek őrölt mogyoró
2 ek kakaópor
8 ek nyírfacukor
Narancsos krém:
15 dkg puha vaj
fél tojássárgája rúd
1 narancs reszelt héja és leve
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 dl kókusztejszín
2 ek narancslikőr
1 csomag zselatin fix (elhagyható)
5 dkg porított nyírfacukor (aki édesebben szereti lehet kicsit több)
Trüffel krém:
2 tábla min 70% os étcsokoládé (25 dkg)
6 dl kókusztejszín
5 dkg nyírfacukor
Először a krémeket készítsük el. A csokoládét a kókusztejszínnel és a cukorral olvasszuk fel. Hűtsük le és habverővel lazítsuk fel a krémet. A narancskrémhez turmixgépben turmixoljuk össze a tojássárgája rudat a kókusztejszínnel, a narancs levével és héjával és a narancslikőrrel. A puha vajat habverővel a cukorral verjük habosra, utána keverjük bele a narancsos krémet. Ha hígnak találjuk, lehet bele tenni egy kis zselatin fixet is. 🙂
Süssünk meg a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral habosra verjük. Kanalanként beleszórjuk a mogyorót és a kakaót. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan összekeverjük. Légkeveréses sütőben alsó felső fokozaton 30 percig süssük.
Amikor kihűlt a piskóta, 3 felé vágjuk és megtöltjük először a csokis, utána a narancsos krémmel. Az oldalát a csokis krémmel a tetejét a narancsossal borítjuk. Vékonyra szeletelt naranccsal díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: