Smink & Cake

Svéd mandulatorta

Szerintem ezt a tortát senkinek nem kell bemutatni, aki járt már az Ikeában, legalább egyszer megkóstolta. 🙂 A torta alapban gluténmentes, így csak a cukor lett benne lecserélve édesítőre.

Hozzávalók:

Piskóta:

7 tojás fehérje

15 dkg őrölt mandula (héjas)

10 dkg eritrit vagy más édesítő

Krém:

Fél tojássárgája rúd

3-4 dl kókusztej

15 dkg puha vaj vagy

10 dkg kókuszzsír + 1 dl cocomas

10 dkg édesítő

1 vanília rúd kikapart belseje

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral majdnem keményre verjük. Nagyon óvatosan beleforgatjuk a mandulát. Sütőpapiros tortaformába öntjük, és 25-30 percig sütjük 180 fokon.

 

A krém nagyon egyszerű ha van tojássárgája rúd. 🙂 Karikázzuk fel a rudat, tegyük a turmixgépbe, a puha de nem folyós vajjal (kókuszzsír), a cukorral, vaníliával és a kókusztejjel együtt. Turmixoljuk addig míg egynemű állagot nem kapunk. Tíz percre tegyük vissza a hűtőbe. 

Főzött krémmel is el lehet készíteni , ha tojássárgája rúd nincs otthon. 🙂 6 tojás sárgáját keverjük ki a cukorral és egy evőkanál nyílgyökérliszttel. Forraljunk fel 4 dl tejet és óvatosan keverjük össze a sárgákkal, vigyázva hogy ne csapódjon ki. Főzzük sűrű krémet belőle. Ez után már csak a vajat ( kókuszzsírt) kell hozzáadni, és lehűteni.

A piskótát vágjuk két vagy három felé, töltsük meg krémmel és borítsuk be kívül is. A tetejét díszítsük vágott mandulával.

 

svéd mandulatorta

gluténmentes, cukormentes, paleo

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!