Az ötlet egy paleós blog társamé, a recepten szinte semmit nem változtattam. Az íze mennyei, nem vagyok egy nagy kenyér evő, de ezt alig bírtam abba hagyni. 🙂
Forrás: itt
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
10 dkg szezámmagliszt
5 dkg tápióka liszt
2 dkg lenmagliszt
2 dkg tojásfehérje por
5 csapott ek. útifűmaghéj
1/2-1 tk. só
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor (glutén- és foszfátmentes)
2 dl forralt víz
2 ek. citromlé vagy almaecet
sült hagyma
A sült hagymához:
2-3 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
2 ek. nyílgyökérpor vagy tápióka keményítő
zsír vagy kókuszolaj a sütéshez.
A hagymákat az eredeti recept szerint megsütöttem, és szalvétán hagytam kihülni. A száraz összetevőket összekevertem a sült hagymával, a tojásfehérjét kicsit felvertem villával majd hozzáöntöttem. A végén a citromos forró vizet is. Egy fél órát hagytam állni, majd vizes kézzel bagetteket formáztam és a bagettforma sütőben 20 percig 200 fokon, csak alsó légkeverésen, majd levettem 160 fokra és alsó felsőn még 30 percig süöttem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: