A nagylányom kedvenc csokitortája, amit rendkívül egyszerű elkészíteni, viszont az egyik legfinomabb torta! 🙂 Havonta egyszer el szoktam készíteni, és a barátnőim, kollégáim is gyakran kapták ajándékba szülinapokon, vagy egyéb ünnepeken. 🙂
Hozzávalók:
5 tojás
10 dkg mandula
2 ek tápióka vagy nyílgyökérliszt ( elhagyható)
2 ek holland kakaópor
1 tk fahéj
fél csomag sütőpor
10 dkg nyírfacukor
2 dl kókusztejszín
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
20 dkg étcsokoládé minimum 70%-os
1 narancs héja és leve
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral habosra verjük. Kanalanként hozzákeverjük a mandulát és a többi száraz hozzávalót. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, belecsurgatjuk. A végén beleöntjük a kókusztejszínt is. Belereszeljük a narancs héját és belecsavarjuk a levét.
A tojás fehérjét pici sóval keményre verjük és óvatosan hozzákeverjük a csokoládés masszához. 180 fokon 25 percig sütjük.
Akkor jó ha kívül már megsült, de belül még picit folyós.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: