Nagyon régóta sütök zserbót, az egyik kedvenc karácsonyi süteményem. Úgy finom szerintem, ha a tészta nem vastagabb a tölteléknél, vagyis inkább a töltelék van olyan vastag mint a tészta :). Nagyon fontos hogy ne legyen száraz, ezért nem szabad belőle kispórólni a lekvárt és a diót. :). Ez a paleo változat pont úgy készült mint a hagyományos, csak a liszt és a cukor van helyettesítve paleosra. 🙂 Aki a lekvárt is mellőzni szeretné, lehet csinálni beáztatott aszalt sárgabarackkal csak arra kell figyelni,hogy elég szaftos, lekvár állagú maradjon darálás után. 🙂
Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt vagy őrölt mandula
20 dkg gesztenyeliszt
20 dkg zsiradék
2 tojás
10 dkg paleo édesítő
pici sütőpor
20 dkg gesztenyeliszt
20 dkg zsiradék
2 tojás
10 dkg paleo édesítő
pici sütőpor
Töltelék:
40 dkg darált dió
két csomag aszalt sárgabarack és
1 csomag mazsola
(beáztatva forró vízbe, utána turmixolva)
vagy
2 üveg cukrozatlan baracklekvár
paleo édesítő ízlés szerint
40 dkg darált dió
két csomag aszalt sárgabarack és
1 csomag mazsola
(beáztatva forró vízbe, utána turmixolva)
vagy
2 üveg cukrozatlan baracklekvár
paleo édesítő ízlés szerint
Tetejére:
2 tábla 70% os étcsoki ( cukormentes) egy ek cocomas
Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókból készítsünk egy gyúrható tésztát, fontos hogy a zsiradék vaj vagy kókuszzsír hidegen kerüljön a tésztába.
Osszuk négy felé a tésztát és egy órát pihentessük a hűtőben. A tészta gombócokat egyesével nyújtsuk ki két sütőpapír között, és kenjük meg a tésztalapokat először lekvárral, és utána hintsük meg jól dióval. Ha rétegeztük a lapokat a végén szurkáljuk meg villával.
180 fokon 35 percig süssük.
Ha kihűlt jöhet a tetejére az olvasztott csokoládé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: