Smink & Cake

Szilvás linzertorta

Ez a torta eredetileg islernek készült, de volt még a mélyhűtőbe fagyasztott szilvám, ezért inkább így készítettem el :). Pite formában egyszerűbb volt, és sokkal kiadósabb is. Az alaptésztából islert vagy linzerkarikát is lehet csinálni.

Hozzávalók:

10 dkg zöldbanánliszt (vagy más magliszt)

10 dkg őrölt mandula ( vagy dió)

10 dkg nyílgyökérliszt (vagy tápióka)

5 dkg kókuszliszt

10 dkg eritrol (vagy egyéb édesítő)

3 ek útifűmaghéj (a gyümölcsre szórva)

1 tojás

8 dkg sertészír

7 dkg kókuszzsír

1 kis üveg házi cukormentes szilvalekvár

1 kg magozott szilva

fahéj

A száraz összetevőket egy keverőtálba tesszük, és a keverő kanál segítségével beledolgozzuk a hideg zsírokat és a tojást. Ezután átgyúrjuk, és egy órára hűtőbe tesszük.

A piteformát kizsírozzuk, meghintjük kókuszliszttel. A hideg tészta kétharmadát két sütőpapír között a piteformába nyújtjuk. Megszórjuk útifűmaghéjjal és beleöntjük a szilvalekvárt, utána a fahéjas felezett szilvákat. A tetejét is meghintjük útifűmaghéjjal.

A maradék tésztából ujjnyi vastag csíkokat vágunk és rácsalakban ráhelyezzük a torta tetejére.

180 fokon 30 percig sütjük.

Megvárjuk míg kihűl, és úgy szeleteljük.

szilvás linzertorta

PhotoGrid_1426749752671 szilvás linzertorta

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!