Smink & Cake

Cseresznyés tejpite (clafoutis)

Ez az eredetileg francia édesség csak a nevében tűnik bonyolultnak, az elkészítése pofon egyszerű. Csak gyümölcs és sűrű palacsinta tészta kell hozzá. Most épp cseresznyével készült, de más idénygyümölccsel is ugyanolyan finom.

 

Hozzávalók:

5 tojás

5 dkg kókuszliszt

5 dkg őrölt mandula

2 dkg tápióka keményítő

4 dkg dia wellness negyedannyi édesítő vagy

10 dkg eritrit

fél csomag foszfátmentes sütőpor

2 dl kókusztej

1 dl kókusztejszín

30 dkg magozatlan cseresznye

egy citrom héja

1 tk fahéj

4 kocka cukormentes étcsokoládé

 

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel keverjük simára. A cseresznyéket és a apróra vágott étcsokit egy pite, vagy tortaformába szórjuk bele, öntsük rá a tésztát,és 180 fokon fél óra alatt süssük meg.

 

cseresznyés tejpite, clafoutis

cseresznyés tejpite, clafoutis

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!