Ez a torta majdnem nem került posztolásra, mert a csokikrém valahogy nem akart megdermedni. 🙁 Egy éjszaka a hűtőben aztán megtette a hatását, így reggelre már tudtam egy szép szeletet levágni belőle. Mindenesetre a receptben kevesebb kókusztejet írok, és úgy már nem lesz gond. 🙂
Hozzávalók:
Tészta:
10 dkg darált dió
1 ek nyílgyökérliszt
fél csomag sütőpor
6 tojás fehérje
10 dkg paleo édesítő
Krém:
6 tojás sárgája
4 dl kókusztej
1 tábla étcsoki (85%)
5 dkg dió
5 dkg édesítő
10 dkg kókuszzsír vagy vaj
1 tk fahéj
fél vaniliarúd kikapart belseje
2 csapott ek zselatin
A tojás fehérjét pici sóval el kezdjük verni, közben apránként beleszórjuk a cukrot. Mikor már szép fényes és fehér, óvatosan belekeverjük a dió, nyílgyökér, sütőpor keveréket. Tortaformában fél órát sütjük 150 fokon, légkeveréses fokozaton.
A kókusztejet a vaníliával és a cukorral felforraljuk. A tojás sárgákat kicsit felverjük és óvatosan belecsurgatjuk a tejet, majd visszatesszük a tűzre. A csokoládét felolvasztjuk és azt is hozzákeverjük. Pár percig még főzzük kis lángon. Levéve a tűzről hozzákeverjük a zselatint és a kókuszzsírt (vajat) és a diót. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk míg sűrű krémmé dermed.
A piskótát kettévágjuk és megkenjük a kihűlt csokikrémmel a közepét és a tetejét is. 4-5 órát vagy egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. Félbe vágott dióval díszíthetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: