Smink & Cake

Almás, zöldséges kacsasült sütőtökpürével

Sokféle elkészítése létezik a kacsának, de nekem ez a változat jön be, mert így omlós puha marad a húsa a bőre viszont jó ropogós lesz. 🙂 Hozzávalók: 1 nagyobb pecsenye kacsa 2 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma 2 alma 1 csomag leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa,zeller) 1 paprika 1 paradicsom só kakukkfű, bors, oregánó, natúr vegamix A… Tovább »

Indiai sült csirkecomb filé, gyömbéres sült répahasábbal

A receptet egy indiai fűszerkeveréken találtam, amit a nővéremtől kaptam. Minden évben hoz nekem egy adag fűszert mikor a családjával hazalátogatnak. Magát a pácot ebben a formában most csinálom először, mert a nővérem amikor mutatta ahogy ő  csinálja a chicken fry-t, az nem ez volt. 🙂 De örülök is mert az ő verziójában joghurt kellett… Tovább »

Gyors ebéd 2. Parmezános bundában sült csirkemell, édesburgonya chips-szel

A második gyors ebédem is csirke 🙂 aminek az az egyszerű oka van, hogy gyorsan elkészíthető.:):) Nem igényel túl sok előkészítést, és nagyon gyorsan megsül. Hozzávalók: 1-2 csirkemell 2 tojás 2 ek szezámmagliszt 1 gerezd fokhagyma fűszerek só, bors, kakukkfű egy marék reszelt parmezán sajt 1 ek zsír Köret: 1 nagyobb édesburgonya vékonyra gyalulva  … Tovább »

Gyors ebéd 1. Mustáros csirke, grillezett zöldségekkel és körtével

Szeretek az ebéd elkészítésével minél kevesebb ideig bíbelődni, ezért gondoltam megosztok egy pár receptet amit kábé negyed óra alatt készítek el. Reggel munkába menet is gyorsan elkészíthető így aznapra garantált az egészséges és finom ebéd. 🙂 Hozzávalók: 1 csirkemell és vagy 2 filézett csirkecomb 1 ek dijoni mustár 1 ek olíva olaj 2-3 gerezd  zúzott… Tovább »

Csokis diótorta paleo

Ez a torta majdnem nem került posztolásra, mert a csokikrém valahogy nem akart megdermedni. 🙁 Egy éjszaka a hűtőben aztán megtette a hatását, így reggelre már tudtam egy szép szeletet levágni belőle. Mindenesetre a receptben kevesebb kókusztejet írok, és úgy már nem lesz gond. 🙂 Hozzávalók: Tészta: 10 dkg darált dió 1 ek nyílgyökérliszt fél… Tovább »

Diós kürtős kalács paleo

A kürtős kalács gondolata gyerekkori emlékeket idéz fel bennem. Kislány koromban sokat nyaraltunk testvéreimmel a Balatonnál, és Füreden a strand mellett volt egy kürtős kalácsos. 5-6 éves lehettem, de pontosan emlékszem hogy mekkora kígyózó sorokban álltak ott az emberek. Egy kép is készült amit posztolok  is:) ahogy a hosszú sort kivárva, végre megkaptuk :))  … Tovább »

Fahéjas almás diós csiga (paleo)

Az eredeti recept tésztája itt:http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/almas-tekercs?category_id=43 Hozzávalók: A tésztához: 10 dkg őrölt mandula5 dkg kókuszliszt5 dkg gesztenyeliszt2 ek nyílgyökérliszt2 ek útifűmaghéj20 dkg cukkini1 cs. sütőpor1 tk aszkorbinsav 10 dkg zsír2 tojás 10 dkg paleo cukor pici só Töltelékhez: 1 kg alma10 dkg dió1 ek útifűmaghéj 2-3 ek méz fahéj ízlés szerintfél citrom leve A cukkinit hámozzuk… Tovább »

Hagymás egybesült karaj, zeller-édesburgonya pürével

Évek óta az egyik kedvenc receptem. A mi családunkban hagyomány az egybesült húsok készítése. Gyerekkoromban a nagymamám sokszor készített marha vagy sertésből családi összejöveteleken. Ez a recept egy kicsit ünnepi hangulatú, viszont az elkészítése nem bonyolult, így akár egy vasárnapi ebédre is kitűnő választás.Hozzávalók: 1-1,5 kg karaj (ha csontos akkor inkább több) 1 kg hagyma… Tovább »

Dióhabos almáspite paleo

Az eredeti receptet itt találtam : http://www.mindmegette.hu/diohabos-almas-pite.recept.Csak a lisztet és a cukrot helyettesítettem benne paleós összetevőkre 😉 Hozzávalók: Az alsó tésztához 20 dkg őrölt mandula10 dkg magliszt keverék (kókusz, gesztenye, szezám)2 ek nyílgyökérliszt20 dkg zsír10 dkg nyírfacukor2 tojás sárgája3-4 evőkanál hideg vízcsipet só A töltelékhez: 2 kg alma (én nem reszeltem hanem gyalultam)3-4 ek nyírfacukor… Tovább »

Rigó Jancsi muffin (paleo)

Hozzávalók: Tészta:10 dkg  darált mandulafél csomag sütőpor vagy pici szódabikarbóna2 ek kakaópor4 tojás12 dkg paleo édesítő Krém:3 dl cocomas10 85%os étcsoki (lehetőleg cukormentes)5 dkg édesítő A tetejére:10 dkg 85% étcsoki5 dkg kókuszzsír Először a krémet  csináljuk meg. A cocomast a csokival és a cukorral egy lábosban felmelegítjük.Lehűtjük, majd a hideg krémet habverővel felhabosítjuk. A tésztához… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!