Smink & Cake

Meggyes piskótatorta, pálinkás vaniliakrémmel

A pálinka miatt csak felnőtteknek!:)Anno tojáslikőrrel csináltam, de még nem sikerült eddig paleo változatban tojáslikőrt készíteni, ezért maradt a házi pálinka. A meggyel nagyon jól harmonizál. Hozzávalók: Piskóta:3 tojás szétválasztva10 dkg őrölt mandula 10 dkg zsír vagy vaj (olvasztott)10 dkg paleo cukor15 dkg magozott meggy Krém:6 tojás sárgája7 dl kókusztej2 ek étkezési zselatin2 ek tápióka… Tovább »

Paleo aranygaluska

Pontosan nem emlékszem, hogy jutott eszembe az aranygaluska, de pár napja amikor kakaós csigát csináltam: http://sminkandcake.blogspot.hu/2014/06/kakaos-csiga.htmljöttem rá hogy a kakaós csiga tészta majdnem olyan mint egy kelt tészta, az útifűmaghéjtól nagyon könnyű lukacsos lesz, ezzel hasonlítva eredeti társára.Valahogy ez a gondolat motoszkálhatott bennem, amikor eszembe jutott, hogy hoppá akkor így tudok aranygaluskát is készíteni.:)És sikerült! Eszméletlen… Tovább »

Bazsalikomos vaníliás eperdzsem

Utolsó napok az eperfőzéshez, mindjárt vége a szezonnak, viszont most már 500 ft-ért is kapható eper. Ezt kihasználva főztem gyorsan egy kis lekvárt. Hozzávalók: 1 kg érett eper4 ek édesítő (xilit)1 csomag bazsalikom1 vanília rúd kikapart belseje2 ek étkezési zselatin Az epret kicsumázva a vanília kikapart belsejével és a szárával kis lángon feltettem főni. Egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!