Sokféle elkészítése létezik a kacsának, de nekem ez a változat jön be, mert így omlós puha marad a húsa a bőre viszont jó ropogós lesz. 🙂
Hozzávalók:
1 nagyobb pecsenye kacsa
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 alma
1 csomag leveszöldség (fehérrépa, sárgarépa,zeller)
1 paprika
1 paradicsom
só
kakukkfű, bors, oregánó, natúr vegamix
A püréhez:
1 sütőtök
fél deci kókusztejszín
só, bors
kevés citromlé
A kacsát mossuk meg, és ha maradt toll valahol rajta azt egy csipesszel távolítsuk el. Kívül belül sózzuk, fűszerezzük. A kacsa belsejét töltsük meg alma és hagymadarabokkal, majd a nyílást egy fogpiszkálóval tűzzük össze. A kacsasütő tál alját rakjuk meg a feldarabolt zöldségekkel, hagymával, fokhagymával. Helyezzük rá a kacsát és tegyük rá a fedőt. 200 fokos sütőben süssük fél órát, azután vegyük le a hőfokot 150-160 fokra, és süssük tovább még egy másfél órát. Közben locsolgassuk, legalább egyszer forgassuk meg. Villával szurkáljuk meg a bőrét hogy a felesleges zsiradék tudjon távozni. Akkor jó a kacsa ha a combjánál már kezd a hús leválni a csontról. Akkor vegyük le a tetejét és fél órát még pirítsuk mindkét oldalát. Mikor teljesen kész vegyük ki a sütőből és legalább egy negyed órát pihentessük. Ez azért is fontos mert így miközben hűl a hús még érnek össze benne az ízek.
A püréhez a sütőtököt süssük meg és pürésítjük. Keverünk hozzá egy kis kókusztejszínt, pici citromlevet és sózzuk borsozzuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: