Egy családi összejövetel alkalmából, ahol a húgom születésnapját is ünnepeltük készült ez a torta, abszolút sikert aratva. Sajnos a menü többi részéről idő hiányában nem sikerült fotó, pedig ilyen finomságok is készültek, mint sütőtökkrém leves, sült gombás szarvascomb és sült bőrös malac karaj. 🙂
Úgyhogy most csak a desszert receptjét írom le, de legközelebb az egész menüsorról készülnek majd fotók. 🙂
Piskótához:
6 tojás szétválasztva
10 dkg pörkölt darált mogyoró
2 dkg tápióka keményítő
2 ek. dia wellness 4 szeres édesítő
Csokis krém:
2 tábla min 70% étcsoki
3 dl cocomas
1 ek. dia wellness
Mogyorós krém:
3 tojás sárgája
fél liter magtej
1 ek. tápióka keményítő
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
2 ek. dia wellness
5 ek. őrölt mandula
1 vanília rúd kikapart belseje
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük és apránként belekanalazzuk a mogyorót és a tápiókát.
180 fokon 35 percig sütjük.
A csokis krémhez a csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, majd kihűtjük és habverővel kihabosítjuk.
A mogyorós krémhez a tejet a cukorral felforraljuk és óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, és a tápióka keményítőt ( lehet helyette zselatint is használni, csak az majd akkor sűrűsödik, ha már kihűlt)
A piskótát 3 részre vágjuk és először a csokis, utána a mogyorós krémmel kenjük meg. A tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel, megszórjuk darált mogyoróval.
Szia! Pont úgy mintha hagyományos piskótát csinálnál. A tojásfehérjét felvered kemény habbá és óvatosan hozzákevered a tojássárgás, mogyorós,édesítős krémhez.Én kis adagokban szoktam, hogy a fehérje ne törjön össze.:)
Szia, A piskótához a tojásfehérjét külön fel kell verni és a mogyorós tojássárgájához keverni?